Sound Body - Julia Liedman-Boshko
Startsidan
Aktuellt
Om mig
Logopedi
Ortho-Bionomy
RDT
Young Living
Ringana
Xocai
Prislista
Kontakt
Rain Drop Technique.

Denna lätta massage har länge varit populär i USA. Man använder sig av 9 mycket rena (med sk teraputisk grad) och väldoftande eteriska oljor från Young Living. Följande oljor används: Valor (Rosenträ, blå Renfana, Frankincese och Gran), Oregano, Timjan, Basilika, Cypress, Vintergröna, Mejram, Pepparmint och Aroma Seiz. Regndroppstekniken utvecklades av Gary Young på 1980-talet. Den bygger på hans arbete med och kunskap om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt på gammal indiansk tradition. Av en indianhövding från Lakota Indian Nations i USA fick han lära sig en metod, som man använt sig av i generationer, att hela kroppen från obalanser och sjukdomar med fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Denna gamla indianska tradition låg till grund när Gary Young utformade och utvecklade Regndroppstekniken. De eteriska oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och hjälper kroppen att bekämpa oönskade bakterier och virus. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum i hjärnan, via doftsinnet, är Regndroppstekniken en mycket välgörande behandlingsform för att lindra oro och stress och som hjälp vid känslomässig läkning samt för att ge energi.

I Regndroppstekniken använder man sig av delar ur VitaFlexTekniken samt lätt massage. Med VitaFlexTekniken applicerar man de eteriska oljorna längs ryggradszonen på fotsulorna och masserar in dem. Sedan droppas de eteriska oljorna längs ryggraden där de stryks ut och masseras in med mjuka, fjäderlätta rörelser. Oljorna och massagen sätter igång en reningsprocess i kroppen och det är därför viktigt att man dricker mycket efteråt. Efter behandlingen fortsätter oljorna arbeta i kroppen 5-7 dagar.

Man kan rekommendera massagen en gång i veckan för att stärka immunförsvaret, ta hand om ryggbesvär eller enbart för att slappna av och göra sig av med onödig stress. Regndroppsterapi är ingen magisk kur utan ett redskap för att hjälpa kroppen återställa sin balans, vilket i sin tur resulterar i god hälsa.

Kom ihåg:
- Är man inte tillräckligt frisk för att träna bör man inte låta sig masseras.
- Man får ej ta smärtstillande medicin innan man går på behandling eftersom det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten kan ta i mer än nödvändigt. Detta resulterar i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtagit..
- Om du är tveksam, konsultera läkare före behandling.


Vid följande tillstånd skall man inte behandlas:
- Feber.
- Benbrott.
- Öppna sår.
- Blödarsjuka.
- Kortison/antiinflammatorisk medicinsk behandling.
- Tumörer/cancer. Man bör alltid konsultera läkare i dessa fall.
- Vid hjärt-/kärlsjukdomar ska man konsultera läkare före massagebehandling
- Har man åderförkalkade kärl så undviker terapeuten att massera dessa områden.


En Regndroppsmassage tar 1,5 timme.