Sound Body - Julia Liedman-Boshko
Startsidan
Aktuellt
Om mig
Logopedi
Ortho-Bionomy
RDT
Young Living
Ringana
Xocai
Prislista
Kontakt
Xocai.

Xocai är en mörk choklad som kallpressats. Därefter har man tillsatt rörsocker, blåbär samt acaibär. Eftersom framställningen är så skonsam och man använt så hälsosamma tillsatser är denna choklad fullproppad med antioxidanter.

Antioxidanter neutraliserar fria syre- och kväveradikaler och kan därför förebygga sjukdomar och onödigt åldrande. Fria radikaler bildas vid stress, rökning, för mycket/lite motion, strålning, fet mat etc. Antioxidanter bryter ner fria radikaler genom att överta en elektron från deras molekyler. En del antioxidanter kan kroppen tillverka själv, men många kommer från vår kost. Frukt, bär och grönsaker är rika på antioxiderande vitaminer, spårämnen och färgämnen.

Kakao innehåller ett ämne som heter epikatekin. Detta hjälper till att hålla blodkärlen i kroppen elastiska.

Det forskas mycket kring hälsosamma verkningar av mörk choklad. Man har redan kommit fram till att den är bra vid t ex högt blodtryck, hjärt- och kärlproblem, den är kolesterolsänkande, placklösande, ångestdämpande, minskar stress, ger ökad energi, förbättrar immunförsvaret, förbättrar blodsockernivån, man får ett friskare hjärta och blodkärl, positiv effekt vid depression och cancer och är lusthöjande. Det pågår även ett flertal studier för närvarande.

"Summan av antioxidanter i din kropp står i direkt proportion till hur långt och hälsosamt liv du kommer att leva." Richard Cutler, läkare och forskare vid USAs Nationella Institut för Hälsa, Washington D.C.

Xocais choklad finns som Nuggets eller Squares.

Kontakta mig gärna om du vill prova chokladen eller om du vill veta mer.