Sound Body - Julia Liedman-Boshko
Startsidan
Aktuellt
Om mig
Logopedi
Ortho-Bionomy
RDT
Young Living
Ringana
Xocai
Prislista
Kontakt
Ortho-Bionomy.

Ortho-Bionomy utvecklades av Dr Arthur Lincoln Pauls på 70-talet. Han var utbildad osteopat och judoinstruktör som ville hitta ett sätt att arbeta med kroppen som litar till kroppens inneboende förmåga. Resultatet blev en metod som, genom att överdriva kroppens föredragna ställningar, möjliggör en självläkande process. Han upptäckte att genom att arbeta med kroppen och inte emot den, kan kroppen hitta balans på egen hand, utan att tvinga den. Dr Pauls började undervisa Ortho-Bionomy i USA 1976 och sedan dess har denna metod brett ut sig i stora delar av världen.

Vem kan bli hjälpt av Ortho-Bionomy?
Ortho-Bionomy är en icke-invasiv metod som kan vara mycket effektiv vid kronisk stress, skador och smärtor eller problem i samband med hållning och strukturella obalanser. Utövaren använder mjuka rörelser och ställningar för att underlätta för kroppen att ändra mönster. Stor vikt läggs på komforten och inga kraftfulla manipulationer används. Ortho-Bionomy är mycket effektivt för att hjälpa och lindra både akut och kronisk smärta genom att minska muskelspänningar, förbättra blodcirkulationen och hjälpa hela kroppen att slappna av.

Hur fungerar Ortho-Bionomy?
Ortho-Bionomy stimulerar kroppens självkorrigerande och självbalanserande reflexer, i form av proprioceptiva reflexer, som finns i våra leder och muskler. Utövaren använder rörelser och behagliga ställningar i kombination med lätt kompression. Detta gör att kroppen kan ändra stress- och smärtmönster som vållar obehag.

Vid behandlingen är du påklädd men det måste vara mjuka kläder som sitter löst och ledigt som t ex joggingställ.

Kom ihåg:
- Man får ej ta smärtstillande medicin innan man går på behandling eftersom det kan ge kroppen falska signaler och terapeuten kan ta i mer än nödvändigt. Detta resulterar i fysiskt obehag, när väl smärtlindringen avtagit.
- Om du är tveksam, konsultera läkare före behandling.


Behandlingen tar 1 timme.